2011-01-11
 16:33:07

Gymnasiet

Man gör otroligt många val här i livet, ett enligt vissa väldigt stort val är just gymnasiet.

Jag går själv i nian, och i klassrummen är det mest snacket om gymnasievalet, vad man ska bli, hur man vill göra, man nästintill hör allas tankar kring det.
Frågor kommer upp och man oroar sig på tok för mycket.
Man kan ju välja om, om man nu skulle inse att man gjort fel val.

Jag är själv inte så värst uppspelt över detta valet, jag menar, fine, det kommer "påverka" min framtid..men jag ser inget problem med det.
Alla som redan gått ut gymnasiet säger till mig att jag ska göra det bästa av gymnasietiden, och det kommer jag verkligen göra, för livet är väl inte till för att man ska oroa sig för allt hela tiden?
Livet är till för att levas och då ska man väl leva det fullt ut, man har god tid att bestämma sig för vad man vill bli när man blir "stor".

Själv vet jag exakt vad jag skulle vilja utbilda mig till, men jag kommer säkert ändra mig tusen gånger om, och jag förstår väl också att folk går runt och är oroliga för vad som ska hända i framtiden.
Men framtiden är vad man gör den till, så hur det än slutar, vart man än landar, så ska man göra det bästa av den.

2011-01-10
 15:02:20

Homosexuell.

Jag vet inte om det bara är jag som tänker på detta, men är det inte väldigt många som slänger ur sig saker som kan upplevas som hotande och kränkande kring just homosexuella?

Ord som "din jävla bög" så fort killarna gör något som kan upplevas som aningen "feminint", får dem uppgifter i skolan, så som att skriva en dikt och dem lyckas bra med det, då är dem bögar för att dem visar att dem vill lyckas och att dem verkligen försöker att göra det.
Jag vet många som viskar och pratar "hon måste ju vara lesbisk, hon kollar inte ens på killarna", för att en tjej inte är intresserad utav bara utseende, ja då är hon lesbisk?

Jag har ingen aning om varför vi säger dessa saker, jag vet själv hur man lätt slänger ut sig ord som "haha fan din bög" och liknande, men tänk, jag säger bara tänk, om just den personen du sagt dem orden till faktiskt är homosexuell, tänk om man kränkt den personen omedvetet och med bara några små ord gjorde det ännu svårare för honom/henne att "komma ut".

Det finns killar liksom tjejer som har otrolig stor fobi för homosexuella, jag har ingen aning om vad det beror på, men den enda skillnaden på dem hetrosexuella och dem homosexuella är det som händer intimt mellan varandra, och så som jag ser det så är det helt och hållet privat vad man gör och inte gör med den man älskar.

Jag ser inget problem själv med personer som är homo/bisexuella, dem är lika mänskliga som vem som hellst och jag tycker det är starkt att dem vågar stå upp för "det" dem är.
2011-01-09
 19:15:30

veckan!

Imorgon börjar skolan igen, är inte alls pigg på detta.

Måndag- Åka till Udevalla och fira syster
Tisdag- Plugga
Onsdag- Elin kommer och sover här
Torsdag- Träning
Fredag- Åka till Sotenäs?
Lördag- -ll-
Söndag- Ett halvår med älskling, Jobba


Så fin cambild!
2011-01-09
 17:20:20

ny header!

Tack Emma Bäckman fär att du fixade min blogg, även likadana koder som hennes oaktiva blogg: www.efverlund.blogg.se! <3
2011-01-09
 12:41:58

Hästar

Jag har en stor fobi för hästar,
Jag praktiserade på ett lantbruksgymnasium för snart ett år sedan.
Det började jävligt bra, det slutade med att min mobil var doppad i ko-skit och jag nästintill red upp och ned på hästen.

Jag tror seriöst att hästen hade dödat mig om jag inte hade varit så otroligt brutalt bra på att stanna den.
Hur som så har jag en annan mobil nu, och jag nöjer mig med att klappa havremopederna:)
2011-01-08
 22:14:25

Välkommen till min blogg!:]

Tjo!

Nu har lilla jag skaffat blogg, har ingen aning om det kommer bli något som folk läser eller om det kommer bli någon amatör-blogg.

Men iallafall, jag har inte riktigt kommit igång men antar att jag ska berätta lite om mig själv då,

Jag bor i en lägenhet en kvart ifrån uddevalla med min kära mor, jag har en hund, en mycket farlig sådan!, och är i ett stadigt förhållande sen ett halvår tillbaks.
Det hörs som ett riktigt svensson liv nästan menmen.

Jag har iallfall tänkt blogga om vad som händer i min vardag, ni får la fortsätta kolla om ni vill veta mer helt enkelt:)