2012-02-27
 11:10:05

Good feeling

Sitter just nu på Media lektionen och tjockar mig med chips,dricka och macka, azum gott!
Ska snart äta mat med, åååh nuggets, vad hade jag gjort utan er, älskar JB och deras underbara mat. Förövrigt så ska jag senare träffa min bestus frendus Elin, det var jätte längesedan! 
Ha en bra dag!/Kuungen
2012-02-23
 20:09:18

Someone like you.

Ska göra Media läxorna, skriva om en känd person som du ser upp till, en såkallad konstnär. Sen ska jag jämnföra Sveriges och USA's grundlagar, t ex tryckfriheten etc..orkar inte,inte på lovet,neeeej.

Aja vilket som så skaffade jag min första dagbok igår sen jag var liten, känns bra att kunna skriva annat än på bloggen med liksom. Kollade även nyss på filmen "vilket är ditt nummer" den handlar om antalet människor som man har haft sex med och att om en kvinna har haft sex med över 20 st så kommer hon antagligen aldrig kunna stadga sig,så allie (som kvinnan i filmen heter) börjar leta efter alla sina ex,så hon kan stadga sig med dem då hon har precis 20 sex partners.Haha.
2012-02-22
 13:57:54

wonderchild

2012-02-22
 13:33:59

Down under.

Sitter just nu i badet, lyssnar på Down under-man at work och sjunger som JD på scrubs,damdam.
Förutom att rocka i badet och vara allmänt bäst så är jag nyss hemkommen från Amanda, där vi hade tjejkväll,med brutalt mycket cola och chips. gick nog upp 5 kilo,men de känns bra,man måste ju ha något att ta i liksom.heh.
Imorgon ska jag på bio,mästerkatten ftw. Och sen kommer nog resten av lovet gå ut på att göra läxor, kanske drar till stala med lille blondi på lördag och sen får jag väl helt enkelt se vad söndag har att erbjuda.
Äckelbarn..<3



Man försöker att inte släppa,håller kvar men orkar inte. Jag kommer inte släppa dig, om detta är kärlek,denna känslan,och om det är livet vi ser,så är det ingen tid att vara ensam, jag kommer inte låta dig gå. Om din himmel faller,ta min hand,håll den, jag kommer inte låta dig gå. 
Jag kommer vara här älskling,för alltid hålla kvar. För du behöver inte vara ensam
.
2012-02-17
 10:52:31

I like it like that

Sitter just nu på matte med Ehsan, han har nu gett mig tre uppgifter som jag missat ,och gör jag dem inte ska han göra så jag "skiter tänder i en vecka." så kanske ska börja,heh. 
Idag blire att ha en redovisning i Engelska där vi spelat in ett tv-program. och på rasten ska jag fota med amanda,bea och doda. Haha ointressant liv jag har ...

Nej men har nog inget att berätta mer än det, tror det blir en myshelg helt enkelt. Uppdaterar senare,hooho
Bild från Nordensark!
2012-02-16
 11:10:38

Set fire,to the rain.

Vad är det med människor, jag har tröttnat så mycket. Människor man en gång stod så nära sviker en, och förväntar sig att man gång på gång ska stå kvar där,ta emot skiten. Missupfatta mig rätt, mina vänner är helt fantastiska. Men folk som man en gång hade så nära går åt fel håll,jag har gått fran att vara arg till att helt enkelt tycka synd om dem som inte tar tag i sitt liv. Så svårt är det inte att iallfall försöka iställer för att sitta hemma dag in och dag ut och tycka synd om sig själva för något som man om någon månad endå inte kommer finnas i deras tankar.
2012-02-15
 09:25:53

If you love him,let him go

Okej det var ett väldigt tråkigt inlägg, men esh. Nu ska jag vara glad, har en liten idé om att göra en helt anonym blogg,som bara mina närmaste vänner känner till, som jag bara kan släppa ut allt på,berätta om allt,allt det där som jag inte kan säga utan att få känslan av att folk kommer kolla på mig och tänka "aha de har hon gjort,det har hon varit med om"etc. Jag vill bara kunna släppa ut allt, fast helt anonymt,dela med mig om mina känslor,mina händelser utan att någon vet vem jag är,utan att någon ser eller förstår. Inte för att få uppmärksamhet,utan bara för att få skriva,dela med mig, bara vara helt enkelt.

Men nu ska jag gå på toa,tjingshong

2012-02-15
 09:19:39

Kul dag.

Sitter just nu,lite halvdeprimerad med Amanda och Dominica.Dricker lite cola,äter lite chips,går upp några kilon,som vanligt alltså.
Vet inte varför men just idag känns det som om jorden och alla på den bara kan försvinna, allt bara känns så himla onödigt och värdelöst, egentligen varför klaga, jag har människor runt om mig som är helt underbara. Borde kanske tänka på det istället för att gå runt och tänka på hur värdelöst allt är.

Sitter förövrigt och lyssnar på när några killar sitter och skryter om hur mycket frånvaro de har,mycket mycket coolt.
Ska åka till Amanda efter skolan och göra lite läxor,äta lite makaroner och dricka lite saft,perfekt slut på en operfekt dag.
2012-02-13
 11:10:52

You make me to the women I'm today.

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am,



det är konstigt hur en människa man inte brydde sig det minsta om,som man knappt visste existerade,helt plötsligt är allt som man bryr sig om,allt som existerar,hur den människan förändrar den människan man är till någon så mycket bättre, ja det är galet att man kan bli så kär i kärleken.
2012-02-13
 09:00:50

Er en snelhest.

Sitter just nu på medialektionen och skriver om grundlagarna i foto,inget jätte intressant,men ändå,brukar inte skriva ned de vi gör eftersom att jag kommer ihåg det jag hör och inte det jag ser (eller så e jag bara lat) ,nej men eftersom att JAG har smittat Amanda med min förkylning  så hon inte kan ha linser idag så får jag anteckna åt henne..kul.

På maten sen ska vi alla eller ja,alla och alla,Amanda och Doda gå till studion och fota lite roliga och efterblivna bilder,hihi jaja.*gör en coool melodi*
Har nog inget mer att skriva,vet att jag inte uppdaterar bra alls men har varit cp förkyld så har inte orkar lyfta ett finger.
2012-02-06
 09:23:36

Please stay,don't go.

Har haft en helt underbar helg på Nordensark,fick massa bilder som jag kan lägga ut senare ikväll eller imorgon. Tigrarna låg helt stilla och latade sig perfekt så jag kunde ta massa bilder på dem! Har även fått några helt okej foton på vargarna. Igår kväll blev jag även bjuden på bio, den där phuket filmen, tror jag skrattade högst i hela biosalongen, så himla random film,men gud så glad man blev av den,haha.

Ska nu gå och lära mig hur man fotar i studion,hur man ställer in bländare,tid och ISO-talet etc. Och på Fredag ska jag på arbetsintervju på en radiostation,hoppas verkligen det går bra,hade varit så himla kul att få in en fot inom media,speciellt när jag är så bra på att tjöta.haha.

You make me happy.
2012-02-02
 21:59:09

So you say but don't do.

Ibland känner man sig verkligen trampad på, som om man är helt betydelselös, som om allt det  man byggt upp under en så lång tid bara rasar ned på enstaka sekunder. Ibland får man bara den känslan att varför inte bara försvinna, bara lämna allt bakom sig,fly helt enkelt..hur fegt det än kan uppfattas. För ibland, just de gångerna då allt bara faller samman så tror man inte,man kan inte tro att man på något sätt ska ta sig ur de hål man nyss föll ned i. Just de gångerna då detta händer mig brukar jag tänka på varför jag inte bara flytt de andra gångerna, varför jag står kvar på samma plats jag gjorde för tre år sedan,varför jag inte bara lämnade allt bakom mig och försvann..och då kommer jag på det, det är för att även om man inte tror det, även om det inte ska gå så blir det bättre. Ingen är någonsin värd att bli sårad så att man faller,men när man blir det så finns det alltid någon där, någon som sitter breve dig när du gråter,någon som håller din hand när de blir tungt och någon som just precis du betyder hela världen för..och tänker du efter riktigt noga så skulle du inte vilja lämna dina vänner,din familj och allt runt om dig bakom dig för att du en dag faller,för att det under en kort period känns tungt,för det kommer bli lätt,tillslut. 
Jag tror jag har de mest underbara människor runt om mig, helt underbara vänner och en familj som står breve mig när allt blir svårt, och jag tror att jag allt för sällan säger det till dem,och jag ska verkligen ta mig tid att göra det nu, för jag tror inte jag ens nästan föröstår hur lyckligt lottad jag är,som har er där när allt blir tungt.
2012-02-02
 14:16:22

Stolthet och fördom

Nyss haft prov, ush vad dåligt det gick men men.
Nu ska vi sitta och kolla på danne och bleckan på samhällskunskapen och sedan slutar vi antar jag! började halv ett idag vilket är väldigt skönt, fick äntligen sova ut.

Tänkte lägga ut min uppsats angående kränkning kring invandrare, har lagt in länkar i texten på vart jag tagit "infon" ifrån;

Fördomar om invandring.

Har jag fel när jag säger att så fort ett brott eller liknande har hänt så hör man samma gamla vanliga kommentar ” det är väl en invandrare”. Dem dömer invandrarna för att dem inte är ifrån Sverige eller för att dem har en annan religion och enligt oss en annan ”syn” på livet än vad vi svenskar har. Är det så vi ser på invandrare, ska vi behandla dem respektlöst och anklaga dem för sådant vi endast antar att dem gjort, helt utan bevis endast för att dem är från ett annat land? Precis vad vinner vi på det?

Ska man döma boken efter omslaget?

Människor som kommer från andra länder än vårt hemland blir för oss värderade mindre, har mindre rätt och gör mer fel, är detta något som är bevisat eller är det något som vi fått för oss att så är det? Är detta något som ligger i vår ”natur” att döma folk efter omslaget, är vi mer värda, gör vi svenskar mindre brott. Jag citerar Sanna Sjögren som gjort en debattartikel om fördomar angående invandring” Det är också bevisat i forsknings studier att personer med utländsk härkomst behandlas i bästa fall likadant, men i väldigt många fall sämre. Och det gäller oavsett om de är misstänkta eller om de är brottsoffer” - http://www.mimersbrunn.se/Foerdomar_mot_invandrare_7135.htm, när en svensk gör ett brott är det endast ett brott, när en utländsk gör ett brott blir de hatade och smutskastade, de får ord mot sig som berättar att folk inte är förvånade.

Vi som tänker lika
Det finns också vi som tänker lika, som inte dömer folk efter ursprung och hudfärg, som inte automatiskt tror att allt som händer i samhället är invandrarnas fel, vi som tänker rättvist. Dessa människor som vågar motargumentera när dem hör skällsord riktade mot dem med utländskt ursprung blir nedtryckta och får klart för sig att det inte deras åsikter räknas. Jag citerar Leyla Tarhan som ställer sig upp för invandrarna ” – Vi är inte underlägsna. Om vi pushar varandra tror jag att vi kan förändra bilden av invandrarkvinnor, säger hon.”- http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.1925727-leyla-star-upp-for-invandrarna-i-gavle?articleRenderMode=default- Invandrarna behöver inte endast en person som ställer sig upp och försöker sätta stopp för rasism och nedtryckning, dem behöver så många mer för att göra skillnad.

Nu kanske vissa invänder att människor med utländskt ursprung gör mycket fel- men vad är det som säger att inte vi svenskar gör minst lika många brott? Precis som mycket annat i samhället blir invandrarna de som blir smutskastade, hur bra svenska dem än kan, hur bra utbildning dem än har så är det något med dem som gör att alla andra runt omkring ser ned lite på dem. Som på något sätt får dem att tro att de är lite mindre värda, för de är så de flesta ser på dem, som en lägre klass. Jag precis som många andra har alltid fått höra, Sverige står för att alla ska vara lika mycket värda, att ingen ska bli utanför eller orättvist behandlad, när jag ser på dagens samhälle blir jag fundersam på om vi verkligen utvecklas på den fronten eller om vi backar bakåt mer och mer.” Alla människor har lika rättigheter. Det spelar ingen roll vad du har för religion, vilket land du kommer ifrån eller vilken kultur du tillhör”-jämställdhetsombudsmannen. http://www.do.se/Documents/Material/Gamla%20ombudsm%C3%A4nnens%20material/alla_manniskor_har_lika_varde8C6.pdf

Invandrarnas tankar
Det är lätt att se omvärlden från våra ögon, det är vi som anklagar, vi som trycker ned, det är inget vi tänker på, men hur känns det att bli anklagad? Jag kan inte ens tänka mig hur det känns när folk trycker ned en och anklagar en så fort det händer något i samhället, att bli illa behandlad för att man är invandrare, att inte få det jobb man är utbildad till för att man är från ett annat land. Barn blir mobbade i skolan för att samhället inte är vana vid invandring, vuxna får skulden för saker som inte är bevisat. Jag kan tänka mig att man känner sig avklädd, blottad som om att man inte betyder något för någon. De flesta utländska kommer till Sverige för skydd, för att det har varit så hemsk i deras hemland att dem måste åka därifrån utan familj och tillbehörigheter och hur blir det välkomnade av oss, det är inte med öppna armar i alla fall, är det så ni skulle vilja bli behandlade om det var ni som var invandrare? Jag citerar Fjodor som är invandrare som blivit intervjuat om vad som hänt honom i Sverige” Sådär, säger Fjodor.

Han fick tex. inte ta körkort för att han saknade svensk legitimation. Han blev utslängd av körskolan fast han i tidigare skede hade fått körkortstillstånd och betalat för teoriprovet.”- http://webnews.textalk.com/spunk/invandrarnas-syn-pa-sverige

 

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad
Det jag i denna artikel vill komma fram till är att om man själv vill bli rättvist behandlad ska man behandla andra med respekt, vart dem är ifrån och vilken religion de än har. Enda sedan dagis har vi fått veta att alla är lika mycket värda, alla har samma rättigheter nu är det dags för er alla som känner sig träffade att göra skillnad. Det krävs att man ställer sig upp och är klar med vad man vill framföra för att alla andra ska förstå vad som är rätt och vad som är fel.